ιδέες και λύσεις για κάθε χώρο...

γιατί η διακόσμηση είναι τρόπος ζωής !

 

 

Συμβολισμός χρωμάτων, ποιο χρώμα να επιλέξετε;

Τα διαφορετικά χρώματα είναι για διαφορετικές προτιμήσεις. Το χρώμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη ζωή μας. Είναι  μέρος του φυσικού κόσμου από την αρχή του χρόνου και εξακολουθεί να γοητεύει με τη μυστηριώδη φύση του.

Μπλε  

Θέλετε να βάψετε το δωμάτιό σας μπλε; Αν ναι, είστε σε καλό δρόμο. Ανάλογα με την απόχρωση, το μπλε μας χαλαρώνει και μας βοηθά να αυτοσυγκεντρωνόμαστε. Το μπλε επίσης ηρεμεί την ατμόσφαιρα και δημιουργεί κλίμα γαλήνης και χαλάρωσης. Συνηθίζεται  να επιλέγεται  για υπνοδωμάτια ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Το μπλε βελτιώνει την παραγωγικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για τα παιδικά δωμάτια, ιδιαίτερα όταν σπουδάζουν.

Όπου οι καυγάδες είναι συχνοί βάφουμε το σαλόνι   μπλε. Δεν θα πιστέψετε πόσο αλλάζει την κατάσταση.

Το μπλε φαίνεται να λειτουργεί  καλά και σε κουζίνες και τραπεζαρίες.

Όταν το μπλε χρησιμοποιείται σε σχέση με τα τρόφιμα, μπορεί να έχουμε ως αποτέλεσμα την καταστολή της όρεξης, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα καλό για όσους θέλουν να χάσουν  βάρος.

Το μπλε είναι ένα καθαρό χρώμα, επίσης το μπλε είναι η ένωση με το νερό , γι αυτό λειτούργει πολύ καλά σταμπάνια και χώρους υγιεινής. Το  μπλε χαλαρώνει, αναζωογονεί, δροσίζει και εξωτερικεύει γαλήνια συναισθήματα . Είναι ανοιχτό και φιλόξενο, και αν συνδυαστεί με το κίτρινο, δημιουργεί την τέλεια ψευδαίσθηση της παραλίας.

Κόκκινο  

Έχει το αντίθετο αποτέλεσμα του μπλε. Αυξάνει την αρτηριακή πίεση και το ρυθμό της αναπνοής. Το κόκκινο είναι ένα ζωντανό χρώμα. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα αίσθημα οικειότητας στα υπνοδωμάτια, αλλά επίσης μπορεί να ενεργοποιήσει το σκεπτικό μας και μπορεί να προκαλέσει αϋπνίες, αλλά σε συνδυασμό με ένα ή δύο ήρεμα χρώματα μπορεί να είναι καλή επιλογή για υπνοδωμάτια.

Στα  σαλόνια το κόκκινο χρώμα προσθέτει ζεστασιά και κάνει την ατμόσφαιρα ευχάριστη. Το βαθύ κόκκινο λειτουργεί καλά. Το φωτεινό κόκκινο διεγείρει το μεταβολισμό.

Είναι μια καλή επιλογή για κουζίνες και τραπεζαρίες, ωστόσο οι αποχρώσεις του κόκκινου θα πρέπει να εφαρμόζονται με ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να κάνει κλειστοφοβικούς τους μικρούς χώρους. Ωστόσο, ορισμένες αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί-κόκκινο ή καφέ-κόκκινο  είναι πιο υποτονικές και οικείες. Ιδιαίτερα ανακουφιστικά λειτουργούν οι γήινες αποχρώσεις όπως οι τερακότες και τα κεραμιδί.

Το κόκκινο είναι μια εξαιρετικά τολμηρή επιλογή χρωμάτων για το μπάνιο. Το κόκκινο είναι ένα δυνατό χρώμα και γενικά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται προσεκτικά.

Χρησιμοποιώντας το κόκκινο κάνουμε μια ισχυρή δήλωση, έτσι οτιδήποτε κόκκινο θα πρέπει να είναι καθαρό και σε άψογη κατάσταση. Το κόκκινο είναι ένα πολύ κυρίαρχο και αναζωογονητικό  χρώμα και αναμφίβολα η  πιο εντυπωσιακή χρωματική επιλογή για το σπίτι.

Κίτρινο  

Είναι το πιο ευχάριστο των χρωμάτων, σημαίνει επικοινωνία, φώτιση, φως του ήλιου και  πνευματικότητα. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να χάνουν την ψυχραιμία τους πιο εύκολα σε κίτρινα δωμάτια. Το κίτρινο κάνει συχνά πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται χαρούμενοι, ενεργητικοί και χαρούμενοι. Το Κίτρινο είναι ένα εμπνευσμένο χρώμα. Είναι για ανθρώπους που θέλουν να είναι εκθαμβωτικοί, δυναμικοί και δραστήριοι.

Το κίτρινο είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για χρήση στο σαλόνι , στα υπνοδωμάτια και τις τραπεζαρίες. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κίτρινο σχεδόν παντού. Οι κίτρινες αποχρώσεις μπορεί να είναι από πολύ έντονες ως πολύ απαλές. Το λαμπερό κίτρινο χρώμα είναι θετικό και καινοτόμο και ενδείκνυται να χρησιμοποιείται σε αίθουσες συσκέψεων.

Το κίτρινο στις κουζίνες και τραπεζαρίες είναι ωραίο γιατί αναζωογονεί, αυξάνει την ενέργεια και εμπνέει, βοηθώντας την επικέντρωση για μεγαλύτερες γαστρονομικές απολαύσεις. Το Μπλε και Κίτρινο μαζί δίνει ένα αίσθημα παραλίας, κίτρινο και λευκό δίνει μια διαυγή και καθαρή εικόνα.

Το Κίτρινο στο μπάνιο, προσφέρει μια νέα αρχή για το πρωί, μπορεί να δώσει το αίσθημα του ξυπνήματος σε μια ηλιόλουστη μέρα, κάθε μέρα. Το φάσμα των κίτρινων είναι τεράστιο και κάποια προτιμούνται περισσότερο από κάποια άλλα. Το κίτρινο έχει φανατικούς λάτρεις αλλά και φανατικούς αντιπάλους.

Πράσινο 

Εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα φυσικών χρωμάτων και για το λόγο αυτό αγγίζει τους περισσότερους. Όπως και  το μπλε, το πράσινο μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει, είναι σαν μια έγχρωμη ζεστή αγκαλιά. Για εσωτερικούς συνδυασμούς χρωμάτων, τα πιο απαλά και ουδέτερα πράσινα προτιμούνται περισσότερο. Ένα δυνατό πράσινο στο σαλόνι βοηθάει την πέψη μετά την μετακίνηση από το χώρο της τραπεζαρίας. Στα  υπνοδωμάτια ,το πράσινο δημιουργεί μια αίσθηση φωτεινότητας στον χώρο, καθώς και ένα αίσθημα ηρεμίας.

Το φωτεινό πράσινο στη κουζίνες και τραπεζαρίες δίνει  φρεσκάδα  και κάνει φιλόξενους τους χώρους, καθώς τονίζει την αίσθηση του φωτός. Ενθαρρύνει επίσης την υγιεινή διατροφή.

Το πράσινο είναι μια καλή επιλογή χρωμάτων για μπάνια γιατί αναζωογονεί, και δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας, αρμονίας και σε κάνει να νιώθεις ήρεμος και ξεκούραστος. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πράσινο στο μπάνιο επειδή λάθος απόχρωση μπορεί να κάνει το δέρμα σας φαίνεται κίτρινο όταν κοιτάζεστε  στον καθρέφτη.

Πορτοκαλί

Είναι ζεστό χρώμα, φιλόξενο και γεμάτο ζωτικότητα. Το Πεπονι, το βερικοκί, και το κίτρινο-πορτοκαλί είναι φωτεινά, χαρούμενα και τείνουν να βελτιώνουν την όρεξη. Το πορτοκαλί  λειτουργεί καλά σε σαλόνια όπου προσφέρει  έναν αισιόδοξο και φιλικό τόνο. Οι συνδυασμοί πορτοκαλί- κόκκινο, με το πορτοκαλί να κυριαρχεί περισσότερο, θερμαίνει ένα δωμάτιο, με έναν διακριτικό και χωρίς εντάσεις τρόπο.

Στις κρεβατοκάμαρες , όπου το ζητούμενο είναι η ανάπαυση, τα πορτοκάλια και τα κόκκινα χρώματα μπορεί να προκαλέσουν ένταση ακόμη και αϋπνίες.

Για τις κουζίνες, καθώς και τις τραπεζαρίες , οι πορτοκαλί αποχρώσεις μπορεί να είναι πολύ άνετες αφήνοντας μια χαλαρή και ευχάριστη αίσθηση κάτι που βοηθάει την διάθεση μας.

Το Πορτοκαλί στο μπάνιο ανανεώνει και προωθεί την καλή διάθεση δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό μέρος για να χαλαρώσετε αλλά και να κάνετε σχέδια για την υπόλοιπη μέρα.

Μωβ 

Ιστορικά, το μωβ  είναι το χρώμα των βασιλέων. Συχνά υποδηλώνει μυστήριο ή πνευματικότητα.

Το συναντάμε ως κόκκινο-μωβ, όπως στις μελιτζάνες  και ως μπλε-βιολετί όπως το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα. Το βιολετί ή το μωβ είναι αναμβησβητιτα ένα αρχοντικό χρώμα, και δίνει ανάλογο ύφος στους εσωτερικούς χώρους. Το φωτεινό μωβ  για τα σαλόνια  είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή και θα αποδώσει ένα όμορφο και φιλικό αποτέλεσμα. Στα υπνοδωμάτια, το μωβ βοηθά να απαλλαγούμε από αϋπνίες και επίσης είναι ένα καλό χρώμα για ανακούφιση από ημικρανίες ή πονοκεφάλους. 

Η κουζίνα  πρέπει να είναι μεγάλη και να έχει μοντέρνο στυλ. Το ίδιο και η τραπεζαρία, ιδικά αν είναι σε ξεχωριστό χώρο. Με μια λέξη, το μωβ είναι από τα πιο  ενδιαφέροντα χρώματα  και δίνει ένα ειδικό διακοσμητικό αποτέλεσμα, είναι όμως ιδιαίτερα απαιτητικό από τους χώρους που θα το φιλοξενήσουν.

Λεβάντα, βιολέτες και μαγικά φούξια, συνωμότες για να σας ανεβάσουν τη διάθεση και να σας φτιάξουν τη μέρα.

Το λιλά είναι ένα χαλαρωτικό χρώμα, το τέλειο αντίδοτο για μια αγχωτική ημέρα. Είναι επίσης ένα διασκεδαστικό χρώμα για το μπάνιο, δημιουργεί έναν χώρο που είναι ελαφρύς, φρέσκος ​​και αναζωογονητικός.

Ροζ

Είναι πολύ ενδιαφέρων χρώμα, με οπαδούς σχεδόν ολόκληρο το θηλυκό γένος.

Η επιτυχία του πάντως έχει βαθύτερες ρίζες. Η έρευνα δείχνει ότι ένα ροζ δωμάτιο μειώνει τον θυμό, τουλάχιστον προσωρινά. Το ροζ είναι συχνά ένα χρώμα που η το αγαπάμε ή το μισούμε. Μαλακό και λεπτό, γαλήνιο και ευγενικό, αλλά τολμηρό και ζωντανό το ροζ μας συγκλονίζει  και μπορεί να αποτελέσει το σύνθημα για την κινητοποίηση των αισθήσεων.

Γενικά, για τα σαλόνια το ροζ είναι ένα άνετο χρώμα, και όταν μιλάμε για τους  φωτεινούς τόνους του ροζ  προωθούν την χαλάρωση και είναι ιδανικά για τα υπνοδωμάτια .

Για τις κουζίνες και τις τραπεζαρία, το ροζ χρώμα σε διάφορους  τόνους, θα δώσει νέα και κομψή εμφάνιση και θα επαναπροσδιορίσει την σχέση μας με αυτούς τους χώρους.

Η διαδικασία επιλογής ροζ αποχρώσεων σίγουρα είναι διασκεδαστική. Για την επιλογή αυτού του χρώματος στο εσωτερικό του σπιτιού μας, πρέπει αρχικά είμαστε γενναίοι και στην συνέχεια να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό μας για να μην το παρακάνουμε και καταλήξουμε σε λάθος επιλογές. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρων μερικές φορές  να πειραματιζόμαστε με κάτι νέο. Το ροζ είχε υποτιμηθεί για ένα διάστημα, τώρα ώμος  κάνει την μεγάλη επιστροφή.

Στο μπάνιο το ροζ δημιουργεί νέες τάσεις. Τα πολύ ελαφρά ροζ είναι χαλαρωτικά και διασκεδαστικά χρώματα, αλλά οι άνδρες γενικά έχουν μια αποστροφή προς το ροζ και αποφεύγουν ακόμα και να το κοιτάξουν όταν επιλέγουν  χρώματα για το σπίτι τους από τους καταλόγους  χρωμάτων. Αν ώμος τελικά κάποιοι από αυτούς κάνουν την παραχώρηση προς χάρη των θηλυκών συγκατοίκων, είναι σίγουρο ότι θα ωφεληθούν και οι ίδιοι από τις ευεργετικές επιδράσεις των ροζ αποχρώσεων.

Γκρι

Τείνει να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, γεγονός που το κάνει ιδανικό χρώμα για γραφεία και στούντιο. Το γκρι ευνοεί επίσης την αναδείξει οποιουδήποτε χρώματος συνδυαστεί μαζί του. Τα γκρι στους τοίχους παρέχουν ένα ευέλικτο και ουδέτερο φόντο για έπιπλα, και μπορεί να είναι εξαιρετικά κομψό και μοντέρνο για σαλόνια. Στα  υπνοδωμάτια δίνει αυξημένη αίσθηση της κομψότητας και της ηρεμίας. Υπερβολική χρήση του γκρι συνήθως δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης και φόβο στην έκθεση.

Τα γκρι μπορούν να στηρίξουν παραδοσιακές και σύγχρονες  κουζίνες και τραπεζαρίες . Ως ουδέτερο χρώμα το γκρι παρέχει ένα διακριτικό φόντο για έναν άπειρο αριθμό συνδυασμών χρωμάτων.

Το γκρι ως  χρώμα για εσωτερική διακόσμηση είναι γνωστό ότι είναι ένα χρώμα που μειώνει πολύ την επιθετικότητα. Ακριβώς γι αυτό δεν συνιστάται για χρήση σε επαγγελματικούς η άλλους χώρους όπου η δράση και η αυξημένη ενέργεια είναι επιθυμητή. Το γκρι συχνά μοιάζει μονότονο, και ίσως να είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με ένα άλλο χρώμα όπως ένα ζεστό ροζ ή ένα λαμπρό πορτοκαλί.

Καφέ 

Φέρνει ζεστασιά στο σπίτι. Επίσης  είναι χαλαρωτικό και άνετο. Τα καφέ επίσης ταιριάζουν καλά με έντονα ή ζεστά χρώματα. Όπως και το γκρι, τα καφέ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων και ανάλογα με την απόχρωση, είναι κατάλληλα για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Τα σκούρα καφέ είναι ζεστά, ήρεμα και γαλήνια χρώματα και σε κάποιους τόνους όπως το σοκολατί είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικά. Οπωσδήποτε είναι από τις καλύτερες επιλογές για σαλόνια και κρεβατοκάμαρες .

Το καφέ αντιπροσωπεύει την άνεση, την ευκολία, την ευτυχία, την ηρεμία, την ζεστασιά, και την ξεκούραστη . Το καφέ χρώμα είναι ιδανική επιλογή για κουζίνες και τραπεζαρίες όλων των στυλ. Το καφέ συνήθως αποτελείται από κόκκινο και κίτρινο, με ένα μεγάλο ποσοστό  μαύρου.

Το καφέ χρώμα συνδυάζεται τέλεια με τις πιο λεπτές φυσικές αποχρώσεις της καραμέλας, με το λευκό, ακόμα και με τα μαύρα είναι καλός συνδυασμός. Φαίνεται μάλιστα πολύ εντυπωσιακό δίπλα σε σκούρο ροζ χρώμα. Συνδυασμοί με απρόβλεπτα χρώματα όπως το ανοιχτό μπλε χρώμα, μπορεί να είναι συναρπαστικοί. Οι αποχρώσεις του καφέ μας φέρνουν πιο κοντά με τη γη και τον φυσικό κόσμο.

Μαύρο

Δίνει ένα δραματικό και κομψό αποτέλεσμα, αλλά δεν αποτελεί καλή επιλογή για τους τοίχους.. Μια σύγχρονη τάση είναι ο συνδυασμός ενός ουδέτερου δωματίου με μαύρα έπιπλα. Το μαύρο αν χρησιμοποιηθεί σε έναν συνδυασμό με λευκό κάνει ένα σαλόνι να φαίνεται πολύ μοντέρνο. Το μαύρο σε συνδυασμό με κόκκινα και λευκά, παρέχει μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και επιλογή για υπνοδωμάτια , κουζίνες  ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Ένας μαύρος πάγκος γρανίτη δίνει  έμφαση στην κομψότητα της  κουζίνας . Παρόλα αυτά, ο αριθμός των χρωματικών συνδυασμών με το μαύρο είναι τεράστια. Για τις τραπεζαρίες μπορούμε να επιλέξουμε μαύρα στοιχεία επίπλων, αλλά γενικά τα  σκοτεινά χρώματα κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται  πολύ μικρότερα από ότι είναι.

Το μαύρο δεν είναι μια δημοφιλής  επιλογή για των χρωματισμό τοίχων αλλά λειτουργεί καλά ως χρώμα έμφασης. Συχνά  χρησιμοποιείται για φωτιστικά, αξεσουάρ και άλλα υλικά για την παροχή ενός ουδέτερου φόντου από το οποίο θα αναδειχτούν καλυτέρα τα σχέδια και τα χρώματα που υπάρχουν πάνω σε αυτό.    

Λευκό

Είναι το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από όλα   στην εσωτερική διακόσμηση. Ξεκινήστε με λευκούς τοίχους και διαμορφώστε σταδιακά το χρώμα πάνω στο λευκό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κερδίσετε αυτοπεποίθηση στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε το χρώμα. Τα χρωματιστά ντεκόρ σε  ένα λευκό δωμάτιο θα κάνουν τον χώρο να φανεί μεγαλύτερος και καθαρότερος.

Αποτελεί  καλή επιλογή για τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες , σε συνδυασμό με άλλα χρώματα, διότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, η υπερβολική χρήση λευκού μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να είναι πολύ φωτεινό και να είναι δύσκολο να δούμε.

Το λευκό δίνει την εντύπωση της καθαριότητας και ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος για να διαλέξετε λευκά έπιπλα ή λευκούς τοίχους για την κουζίνα ή την τραπεζαρία. Το λευκό αντανακλά όλο το φως έτσι ώστε να κάνει χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα στα ταβάνια.

Τα περισσότερα μπάνια είναι λευκά, μπορεί και λόγω του γεγονότος ότι όλα πάνε με το λευκό. Το λευκό μας δίνει την εντύπωση της καθαριότητας και της καλής υγιεινής και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το λευκό σε ένα μπάνιο

 

 

Tips Διακόσμησης

Decorplus.gr

Σκλήκας Γώργος

Αριστομένους 36 - Καλαμάτα

Τ: 6944 600 185

 

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:
Email:

Decorplus on Social

Facebook

Google Plus